porphyrios

Αγαπημένε μας φίλε, σε χαιρετοῦμε για άλλη μια φορά. Ευχόμαστε να είσαι καλά, να είσαι δυνατός και να μην έχεις χάσει την ελπίδα σου.

Την προηγούμενη φορά, σου μιλήσαμε για τον Άγιο της Ζωής μας, τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Λεβέντη και σε προσκαλέσαμε να έρθεις να γευτείς το μεγαλείο και την ομορφιά της νεανικής παρουσίας στον Ιερό Ναό του, όπου βρίσκεται-κατοικεί και ο ίδιος.

Σήμερα θα θέλαμε να σου μιλήσουμε για τον δεύτερο Προστάτη μας, τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Σίγουρα έχεις ακούσει κάτι για Εκείνον, διότι όλος ο κόσμος μιλάει για Αυτόν.

Αδερφέ μας, ο Όσιος Πορφύριος είναι ένας Άγιος απερίγραπτος, απίστευτος, μοναδικός, εκπληκτικός, σούπερ! Είναι ο Άγιος της Ελπίδας και της Χαράς, ο Άγιος που αγκάλιασε ΟΛΟΝ τον κόσμο και ειδικά τους Νέους, οδηγώντας τους στην προσωπική τους Ιθάκη, στον προορισμό τους, δηλαδή στον ίδιο τον Χριστό.

Ο Όσιος Πορφύριος σε συμπόνεσε, Νέε μας, σε κατάλαβε, σε υποστήριξε, σε αγκάλιασε. Όταν όλος ο κόσμος σε απογοήτευσε και σε πρόδωσε, Εκείνος ήταν εκεί για να σε παρηγορήσει και να σε στηρίξει, κάτι που πίστεψέ μας, κάνει μέχρι σήμερα.

Φίλε μας, ο Άγιος είναι συνεχώς δίπλα σου, ΠΟΤΕ δε θα σε εγκαταλείψει, στο υποσχόμαστε αυτό, διότι πρώτα απ’ όλα το βιώνουμε οι ίδιοι.

Εσύ μόνο ένα πράγμα έχεις να κάνεις, άνοιξέ του την καρδιά σου, μίλησέ του, ζήτα την Βοήθειά του, δώστου χώρο στην ζωή σου. Τότε, φίλε μας, ετοιμάσου, διότι όλα τα καλά θα έρθουν, θα γεμίσει η ζωή σου με Ελπίδα, θα αποκτήσεις Νόημα και Σκοπό ύπαρξης, όλες οι ευλογίες και τα θαύματα του Θεού θα σε πλημμυρίσουν!

Πίστεψε μας! Έστω δοκίμασε! Αξίζει!

Με ειλικρινή αγάπη

Πτυχιούχοι και Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και Άλλων Σχολών της Θεσσαλονίκης.