ceb1ceb3-ceb4ceb9cebfcebdcf8dcf83ceb9cebfcf82

    Πριν από λίγες μόνο μέρες, εορτάσαμε τον Άγιο της συγνώμης, τον Άγιο Διονύσιο εν Ζακύνθω, ο οποίος έκανε τέτοια πνευματική υπέρβαση, που συγχώρεσε τον φονιά του αδερφού του. Μεγάλος Άγιος, γεμάτος αγάπη, απέραντη αγάπη ακόμα και προς τους εχθρούς του, όπως αποδείχτηκε.

    Ο καλός Θεός ευδόκησε και έστειλε στις πονηρές ημέρες μας, έναν Άξιο κατά πάντα Μιμητή του Αγίου Διονυσίου, τον Γέροντα της Αγάπης, τον Αείμνηστο Πατερούλη Μάρκο.

    Ο ευλογημένος Πατερούλης μας, είχε απέραντη αγάπη προς όλους τους ανθρώπους και ειδικά προς τους εχθρούς του. Συγχωρούσε, συγχωρούσε συνεχώς και ανταπέδιδε το κακό με απέραντο καλό, με πολλές ευλογίες, κυρίως προσευχητικές. Το πόσο πολεμήθηκε, διώχθηκε και αδικήθηκε, ο Πατερούλης μας, ποτέ δεν θα το μάθουμε, για τον απλο λόγο, ότι τόσο πολύ αγαπούσε τους διώχτες του, που τους κάλυπτε, τους σκέπαζε πνευματικά. Ειλικρινά το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι ζούσε ενα συνεχές μαρτύριο, το οποίο ο ίδιος το μετέτρεπε σε εισιτήριο για τον Παράδεισο.

    Είθε με τις ευχές του Γέροντος μας, να μιμηθούμε και εμείς, αυτούς τους Δυο Μεγάλους Αγίους, συγχωρώντας με όλη μας την καρδιά όλους αυτούς που μας έβλαψαν στο διάβα της ζωής μας.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα με πολλλή Αγάπη. ΑΜΗΝ.